Aansluiten bij SCAG

Alleen zorgverleners en zorgverleners-in-opleiding die zijn aangesloten bij een door de SCAG erkende beroepsvereniging, kunnen zich via de SCAG aansluiten bij de Geschillencommissie Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen. Dit kan op drie manieren:

 1. U bent lid van een door de SCAG erkende beroepsvereniging waarmee de SCAG wel een collectieve afspraak heeft? Uw aansluiting is dan door uw beroepsvereniging voor u geregeld. U hoeft niets te doen. Meer informatie over een collectieve aansluiting
  Kosten aansluiting SCAG 2018: € 39,50 exclusief BTW. Dit is dus geregeld via uw beroepsvereniging. Zij verrekent dit rechtstreeks met u.
 1. U bent lid van een door de SCAG erkende beroepsvereniging waarmee de SCAG (nog) geen collectieve afspraak heeft? U kunt zich individueel aansluiten. Let op: het is bij een individuele aansluiting noodzakelijk dat u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft, die de eventuele schadeclaim tot € 25.000,-, de zittingskosten (€ 2.200,-) van de geschillencommissie en de kosten van verweer dekt.
  Kosten aansluiting SCAG nu t/m 31 december 2018 exclusief BTW.

 2. U bent therapeut-in-opleiding/student aan een drie- of vierjarige opleiding op hbo-niveau, geaccrediteerd door Cpion, SKB of SNRO? U werkt tegen een kleine vergoeding met cliënten onder supervisie van de opleiding of u bent al begonnen met het opzetten van uw eigen praktijk? Dan is het ook voor u belangrijk zich aan te sluiten bij een geschillencommissie.
  Dat kan bij de SCAG. Voorwaarde hierbij is dat u lid bent van een erkende beroepsvereniging. Als uw beroepsvereniging een collectieve afspraak heeft met de SCAG, dan kunt u uw aansluiting regelen via uw beroepsvereniging. In andere gevallen kunt u zich individueel aansluiten. Let op: het is bij een individuele aansluiting noodzakelijk dat u ook als therapeut-in-opleiding een beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft, die de eventuele schadeclaim tot € 25.000,-, de zittingskosten (€ 2.200,-) van de geschillencommissie en de kosten van verweer dekt. Tip: er bestaan speciale studenten-beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen met hoge korting. Vraag uw verzekeringsadviseur voor meer info.
  Kosten aansluiting SCAG 2018nu t/m 31 december 2018 € 29,50 exclusief BTW.

Erkenning van beroepsverenigingen

Bent u lid van een beroepsvereniging die niet is erkend door de SCAG, dan kunt u zich niet bij de SCAG registreren voor de geschillencommissie. Uiteraard kunt u wel het bestuur van uw vereniging vragen contact met ons op te nemen om te kijken of uw vereniging hiervoor in aanmerking komt.

Om als beroepsvereniging door de SCAG erkend te worden, hanteren we de norm dat de beroepsvereniging is erkend door minimaal twee zorgverzekeraars. Daarnaast is het noodzakelijk dat de leden van de beroepsvereniging een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebben, die de eventuele schade tot € 25.000,-, de zittingskosten van € 2.200,- en de kosten van verweer dekt. 

 

Ik wil me collectief of individueel aansluiten