Wie kan zich registreren?

Zorgverleners en zorgverleners-in-opleiding die zijn aangesloten bij een door de SCAG erkende beroepsvereniging, kunnen zich via de SCAG aansluiten bij de Geschillencommissie Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg. Dit kan op drie manieren:

Collectieve aansluiting

U bent lid van een door de SCAG erkende beroepsvereniging waarmee de SCAG wel een collectieve afspraak heeft? Uw aansluiting is dan door uw beroepsvereniging voor u geregeld. U hoeft niets te doen. Meer informatie over een collectieve aansluiting
Kosten aansluiting SCAG 2018: € 39,50 exclusief BTW.

Individueel aansluiten

U bent lid van een door de SCAG erkende beroepsvereniging waarmee de SCAG (nog) geen collectieve afspraak heeft? U kunt zich individueel aansluiten. Let op: het is bij een individuele aansluiting noodzakelijk dat u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft, die de eventuele schadeclaim tot € 25.000,-, de zittingskosten (€ 2.200,-) van de geschillencommissie en de kosten van verweer dekt.
Kosten aansluiting SCAG nu t/m 31 december 2018: € 49,50 exclusief BTW.

Therapeut in opleiding

Voorwaarde hierbij is dat u lid bent van een erkende beroepsvereniging. Als uw beroepsvereniging een collectieve afspraak heeft met de SCAG, dan kunt u uw aansluiting regelen via uw beroepsvereniging. In andere gevallen kunt u zich individueel aansluiten. Let op: het is bij een individuele aansluiting noodzakelijk dat u ook als therapeut-in-opleiding een beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft, die de eventuele schadeclaim tot € 25.000,-, de zittingskosten (€ 2.200,-) van de geschillencommissie en de kosten van verweer dekt.
Kosten aansluiting SCAG nu t/m 31 december 2018: € 29,50 
exclusief BTW.

“SCAG is de gespecialiseerde geschilleninstantie voor de complementaire en alternatieve gezondheidszorg”