Op dinsdag 29 november hadden we een informatiebijeenkomst over de Geschillencommissie voor de Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen. In deze bijeenkomst vertelden we o.a. dat deze geschillencommissie erkend is door het ministerie van VWS, welke partijen zitting hebben in de geschillencommissie en hoe therapeuten zich kunnen aansluiten: collectief via de beroepsvereniging of individueel. Met betrekking tot dit laatste spraken we ook over de eenvoudige wijze waarop beroepsverenigingen de collectieve aansluiting kunnen regelen en welke voordelen dat oplevert.  

1 januari komt snel dichterbij, de tijd dringt om alles op de juiste wijze te regelen. Daarom dit nieuwsbericht. We horen namelijk graag zo snel mogelijk welke beroepsverenigingen een collectieve aansluiting willen en welke kiezen voor een individuele aansluiting van de leden. 

 

 Drie belangrijke voordelen van een collectieve aansluiting voor beroepsverenigingen

  • Zekerheid dat alle leden zijn aangesloten bij een professionele en erkende geschillencommissie en daarmee voldoen aan de wet (Wkkgz).
  • Ale leden worden ontzorgd en hebben geen gedoe met het individueel aanleveren van documenten op het gebied van beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen e.d.
  • Alle leden krijgen € 10,- collectiviteitskorting op de aansluitingskosten bij de geschillencommissie. Zij betalen dan geen € 79,- maar € 69,- (incl BTW).

 

De collectieve aansluiting werkt heel eenvoudig

  1. Vraag de ‘Overeenkomst Collectieve Aansluiting SCAG’ aan.
  2. Vul het formulier in en voorzie deze van een handtekening.
  3. Stuur de overeenkomst per post of per mail (gescand exemplaar) naar de SCAG.
  4. Na ontvangst stuurt de SCAG het format waarmee alle leden in één keer zijn aangesloten. 

 

Aanvullende vragen of nadere uitleg uitleg?

De SCAG staat de komende periode klaar om alle vragen te beantwoorden. Klik hier om naar het contactformulier te gaan. Via het contactformulier kunnen ook twee voorbeeldmails met betrekking tot een collectieve aansluiting naar leden opgevraagd worden.