logo NVKH

De klassiek homeopaten hebben de primeur: zij hebben als eerste beroepsvereniging een collectieve aansluiting bij de SCAG. Dit betekent dat alle 550 leden van de NVKH (Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten) nu zijn aangesloten bij de Geschillencommissie Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen. Zij hoeven zich dus niet meer individueel aan te melden.

"We hebben gekozen voor een collectieve aansluiting bij de geschillencommisisie, omdat we daarmee zeker weten dat al onze leden meteen vanaf 1 januari 2017 voldoen aan de eisen die de Wkkgz hierover stelt", aldus het bestuur van de NVKH. "Ook scheelt het onze leden werk. Met deze collectieve aansluiting hoeven zij namelijk niet zelf in de weer met de noodzakelijke formulieren en documenten. Dat hebben wij nu in één klap voor hen geregeld. Tot slot betalen onze leden via de collectieve aansluiting € 10,- minder voor hun aansluiting dan wanneer zij zich individueel hadden moeten aansluiten.

Over klassieke homeopathie

Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze. De homeopathische geneeskunst spreekt het herstelvermogen van het lichaam aan. Op die manier kan de oorzaak van ziekte en klachten worden aangepakt en wordt langdurige genezing bevorderd. Zowel de ziekte als de zieke mensen worden behandeld. De homeopathische geneeskunst maakt gebruik van het principe dat een stof (een mineraal, plant of dierlijk product) die bepaalde verschijnselen veroorzaakt, ook in staat is dergelijke verschijnselen bij zieke mensen te genezen. Omdat bij de behandeling de hele mens centraal staat, neemt een eerste consult bij een klassiek homeopaat al gauw anderhalf uur in beslag. Deze tijd is nodig om een inventarisatie te maken van de gehele gezondheidstoestand, inclusief die van de naaste familieleden.

Ga naar site van de  NVKH